Одеський регіон наразі готує і буде впроваджувати стратегію продовольчого розвитку регіону до 2027 року.
Про це повідомив Сергій Гринивецький, голова Одеської обласної державної адміністрації.
За словами Гринивецького, продовольча стратегія регіону розрахована до 2027 року і складається із двох ключових напрямків. Перший напрямок — розвиток зрошення.
«Проблема зрошування. Посуха довела до того, що південь Одеської області за висновками науковці перетворився у напівпустелю. Мені приємно, що уряд і новий міністр ставить це питання як пріоритет», — розповідає голова Одеської ОДА.
Крім того, другий напрямок — переробка овочів та фруктів.
«На Одещині немає сучасних холодильних установок. Це треба виправити. По кількості цукру і корисних речовин наші овочі та фрукти значно кращі. Потрібно наростити обсяги по їх зберіганню в регіоні», — зауважив Сергій Гринивецький.
Нагадаємо, Світовий банк продовжить надавати підтримку у просуванні земельної реформи в Україні.